Túlzásba vitt orosz szavak - A fokozó értelmű szókapcsolatok magyar-orosz szótára

Termékadatok

Értékelés: 
Ár: 2691.-
-10%

A Túlzásba vitt orosz szavak egy sajátos magyarorosz kétnyelvű szótár, amely olyan szókapcsolatokat sorol fel, amelyekkel nyomatékosíthatjuk mondandónkat. A szótár közel 1000 magyar címszót tartalmaz ábécérendben, ezeknek megadja orosz megfelelőjét és a jelentését is mindkét nyelven. E címszavak alá besorolva több mint 12 000 fokozó érzelmű szókapcsolatot találhatunk. Így például a gyűjtemény főnév mellett a megfelelő szerepel, alatta pedig többek között az átfogó gyűjtemény kifejezés, amelyet oroszra alakban fordíthatunk.

Mivel a két nyelv szavait nem lehet egy az egyben megfeleltetni egymásnak, a magyar címszóhoz olykor két-három orosz megfelelő is tartozik. A szerencsés melléknév mellett például az orosz és változatokat találjuk, a végtelenül szerencsés szókapcsolatot pedig mindkét esetben a jelzővel alkothatjuk meg. A kötet használatát megkönnyíti az 1000 orosz főfogalmat tartalmazó mutató, amely az olvasót a magyar címszóhoz irányítja.

A Túlzásba vitt orosz szavak szótárt ajánljuk oroszul tanulóknak, orosztanároknak, oroszmagyar nyelvpárral dolgozó fordítóknak és tolmácsoknak, valamint az orosz nyelv iránt érdeklődőknek is.

Répási Györgyné, a szótár összeállítója a Nyíregyházi Főiskola Orosz Nyelv és Irodalom Tanszékének nyugalmazott professzora, az orosz beszélt nyelv és az orosz üzleti nyelv kutatója.

Segédkönyvek a nyelvészet tanulmányozásához sorozat 180. tagja

További adatok
Cikkszám: 15498
Állapot: 
Új