Az arany sas nyomában

Termékadatok

Értékelés: 
Ár: 1710.-
-10%

A szerző két – szervesen összekapcsolódó – nagy fejezetre tagolt művében a magyar királyi honvéd légierő pilótaképzésének fázisait és folyamatát, valamint a magyar gyorsbombázók 1944-45-ös harcait mutatja be.

Az első részben egy fiatal legénységi pilóta, Szilaj Varga Gyula élettörténetén keresztül kerül bemutatásra a magyar légierő pilótaképzési rendszere a II. világháború idején, részletesen kitérve a kiképzés rendszerére, a repült típusokra és óraszámokra. Bemutatásra kerül a háborús időszak hátországi repülőszolgálata a közelfelderítőknél, a magyar rombolóalakulatok amerikaiak elleni légi harcai 1944. áprilisából, valamit a magyar célvontató alakulatok története is. 
A második részben a szerző a honi gyártású Messerschmitt Me 210 Ca-1 kétmotoros gépekkel felszerelt háromszázados magyar gyorsbombázó osztály harci alkalmazásának ezidáig javarészt ismeretlen, részletes történetét mutatja be, korábban publikálatlan források alapján.

A részletes és bőséges melléklettel rendelkező kiadványt közel 200, jelentős részben korábban publikálatlan fénykép illusztrálja. A könyv emellett térképmellékletet, valamint színes oldalnézeti rajzokat is tartalmaz a második világháborús magyar hadiipar egyik csúcstermékéről, a Me 210-esről.

További adatok
Cikkszám: 11546
Állapot: 
Új