Légy az otthonom!

Termékadatok

Értékelés: 
Ár: 2241.-
-10%

Sebestyén Katalin lelkésztársammal mint tatabányai-bánhidai református lelkészek kezdtünk el 2007 tavaszán egy jegyesköri csoportot, ahova olyan jegyespárokat vártunk, akik a mi templomunkban szeretnék Isten áldását kérni házasságukra. Ezt a kört Gyűrű Kúra körnek neveztük el, és így utólag írhatom, nagy sikere volt. 2008-ban is sikerült elindítanunk, és nagyon szép, mély és őszinte esküvők születtek.
 
Úgy éreztük, hogy a házasságkötés, a lakodalom körül túl nagy a felhajtás, és párjaink figyelmét is jórészt ez köti le, és a lelki tartalom nagyon háttérbe szorul. Sokszor hallottuk azt a sok mindent eláruló mondatot baráti, ismerősi körben lelkigondozottjainktól: az esküvő és a lakodalom végeztével egymásra néztek és azt mondták, „Hát csak ennyi volt az egész? Ezért kellett annyit izgulni, szervezkedni?” Ezen jegyesköri csoportok anyagának átdolgozott változatát olvashatod a könyvben.
 
A könyv írása közben jöttünk mi is rá arra, hogy tréningünk mennyire hiánypótló. Alig van magyar szerzőtől a párterápiáról, a tudatos párkapcsolatról szóló munka. Párkapcsolatokról szóló könyv nagyon sok megjelenik mostanában, ahol – egy-két magyar szerző mellett – leginkább amerikai szerzők mondják el a „tutit”, és az olvasó meg is nyugszik, hogy a szerző „igazán tudja a dolgát” és „jól megmondta”. Ezzel nem is lenne baj, csak éppen a kedves Olvasónak nem változik meg tőle az élete, ami a cél lenne, az általánosságokkal sokra nem megyünk.

Ugyanis a „tutit” bárki meg tudja mondani vélt vagy valós tudása birtokában, különösen a másik életében vagyunk mindig nagyon okosak. Én is jobbnál jobb, hangzatosabbnál hangzatosabb „tutikat” tudnék megfogalmazni mindenki legnagyobb örömére. Csak hát tele a padlás jó tanácsokkal, „tutikkal”, megingathatatlannak látszó (ál)bölcsességekkel…
A változáshoz, a szembenézéshez és az újrakezdéshez ennél több kell. Ezért ez a könyv egy teljesen új szemlélettel készült: nem elég az, hogy elfogadunk törvényszerűségeket, igazságokat. Meg kell tennünk azt a lépést, amit bármennyire is szeretnénk megspórolni és elfelejteni: hogy a saját életünkre alkalmazzuk és tanuljuk belőlük. Itt és most, illetve időről-időre, hiszen párkapcsolatunkkal együtt mi is változunk, nem is beszélve a körülményeikről, amelyek ugyancsak alakítanak minket.
A fejezetek elején található előadások után lévő feladatok pontosan erre szeretnék késztetni a Kedves Olvasót. Hogy önmagával, valamint párjával együtt dolgozva „aprópénzre tudja váltani” az olvasottakat.
Hiszen van, hogy nehéz beszélni az érzésekről és felvállalni azokat, de egy párkapcsolatban feltétlenül érdemes és szükséges.

További adatok
Cikkszám: 11096
Állapot: 
Új