A betű neve

Termékadatok

Értékelés: 
Ár: 630.-
-10%

Lehet-e hasznosítani a természettudomány módszereit a bölcsészetben, ráadásul humorral, izgalmasan és érdekfeszítően?

A szerző válasza egyértelmű: igen! Ám a módszer alkalmazása (amely a rendszerszemléletre épül, és a sok ismeretlen tényezőt statisztikai módszerekkel kezeli, rendezi) még névtelen. 

Az XY a betű neve cím erre is utal. A módszer elterjedésével pedig bízhatunk abban, hogy nemsokára megszületik az íráskutatás Mengyelejeve...

ZÁHONYI ANDRÁS ezen tanulmányában a székely - magyar rovásírás területéről ad szemléltető példákat a módszere hatékony használatára. 

Rovásírásos emlékeink értelmezésében sokat segített, hogy előzőleg tapasztalatokat szerezhetett a sumer, akkád, etruszk és szanszkrit feliratok olvasásában is. 

A fiatal érdeklődőket arra biztatja, hogy ne lepődjenek meg, ha váratlan összefüggésekre bukkannak a kutatásaik során. A tehetség ugyanis mindannyiunkban megvan, csak a szorgalom hiánya (és időnként a tapasztalt tanárok, kutatók segítségének elmaradása) egy ideig ezt nem engedi felszínre törni!

A szerző a felismert összefüggések, eredmények bemutatása során azok korlátaira, érvényességi körére is megpróbál kitérni. Ezért is fogalmaz gyakran feltételes módban. 

Ha építő kritikával illetik a magyarázatait, megköszöni és felhasználja. S ha valamiről nincs épkézláb gondolata, akkor csendben marad. Hasonló hozzáállásra biztatja a kutatótársait is.
(Rumi Tamás ajánlója)

További adatok
Cikkszám: 8774
Állapot: 
Új